Tarot og de fire elementene

Har du noen gang hørt om tarot og de fire elementene? Her presenterer forfatteren  sammenhengen mellom disse

Tarot og de fire elementene
Tarot og de fire elementene

Jeg har jobbet de siste 15 årene som klarsynt. Et av de viktigste hjelpemidlene som jeg bruker er tarotkort og guidene. Det finnes et stort utvalgt av kortstokker i ulike farger, former og ulike kunsteriske versjoner å velge mellom for en klarsynt. Det gjelder bare å finne sine favoritter.

En av tingene de ulike kortene har felles er de såkalte ”kledde kortene” som er Konge, Dronning, Ridder, Page (prins/prinsesse). De pleier mange ganger å representere personer. Det kan være klienten selv eller noen i hans/hennes omgivelse som en spådom kan handle om. Som vanlige spillekort som er oppdelt i hjerter, kløver, ruter og spar kan man finne tilsvarende i Tarotkortene. Det vi istedenfor har er beger, staver, mynt og sverd og det er dem som er de fire suiter. For å kunne velge i hvilken suit en klient tilhører bruker jeg å spørre om i hvilket stjerneterng klienten er født i da disse suiter også er bundet til horoskopet, tarot og de fire elementene.

Hva er disse fire elementene for noe og hva har de felles med stjernetegn og suiter når noen skal spå deg?

Siden antikken har mennesker kjent behovet for å forklare hvordan verden ble til og hva den er laget av. Universets uendelighet og skapelsens minste eiendeler har alltid fasinert oss. Lenge før dagens vitenskapelige forklaringer på hva vi er laget av, så har ulike teorier sirkulert omkring gjennom tidene. Mange antikke kulturer har hatt en stor kunnskap og kjennskap om astrologiens og astonomiens omgråder for å gi eksperthjelp. Flere skapelsesmyter var sterkt linket til de fire elementene som hadde sin del i vår eksitens. I vest hadde troen på de fire elementene en stor innflytelse i utviklingen av moderne medisin, kjemi og datidens healing.

En vanlig oppfatning var at alt i vår verden, inkludert mennesket bestod av de fire ulike elementer i forskjellige mengder og proporsjoner. Det var viktig at den "lille universet" (dvs. mennesker) som den store universet var i balanse og at ingen av elementene tok overhånd.

I antikken og middelalderen gikk kunsten å heale hovedsakelig ut på å opprettholde en balanse mellom disse elementene i kroppen ved å fjerne eller legge til deler i elementene. Jeg kaller det antikkens healing. I astrologi, er de tolv stjernetegnene oppdelt inn i fire grupper med tre tjernetegn i hver gruppe. Hver av disse gruppene har i sin tur tildelt et element som sies å ha en større innflytelse for bare stjernetegnene de tilhører, spesielt for tarotguider.

Tarot og de fire elementene med hver sine astrologiske tegn er følgende:

Jord: Forbindes med det materielle (noe du kan ta på). Våre grunnleggende byggesteiner og skapelsen. Astrologiske tegn som tilhører disse er Jomfruen, Tyren og Steinbukken. Suite i Tarot er Mynt eller Pentagram. Under en spådom handler de ofte om stabilitet og sikkerhet.

Ild: Forbindes med vitalitet, energi, lidenskap og viljestyrke. Ilden både ødelegger og skaper. Står for arbeid og fysisk anstrengelse. Astrologiske tegn er Løven, Skytten og Væren. Suite i Tarot er stengene. Under en spådom handler det ofte om karriere og forretninger.

Luft: Forbindes med kommunikasjon og intelligens. En universell kraft og det reneste stoffet. Pusten, synet og lyden inkluderer også hjemme her. Astrologiske tegnene er Vannmannen, Tvillingene og Vekten. Suite i Tarot er sverd. En spådom handler ofte om intellekt og kommunikasjon.

Vann: Forbindes med følelser, underbevissthet, relasjoner og kunstnerisk talent. Vannet er helbredende og rensende og dynamisk. Astrologiske tegn er Krepsen, Skorpionen og Fisken. Suite i Tarot er Begrene. En spådom handler ofte om følelser og relasjoner.

Beskrivelsen ovenfor av tarot og de fire elementene er minimert når det er en enorm mengde informasjon, foreninger, tradisjoner og myter knyttet til disse fire elementene og tarotguidene. De har tross alt tusenvis av år med historie bak det. Å vite hvilke suite en klient hører til når du jobber, underletter for en klarsynt.

Kundens personlige kort er mer synlige og lettere å få til den informasjonen med det tilhørende kort som handler om hans eller hennes liv.

 

 

 
KineLEDIG Kine

Synske Kine er et medium som har empatiske evner og sterk intuisjon. Ringer du Kine, får du et medium som er oppmerksom på dine behov, og er på din side. Du...

KatherineLEDIG Katherine

Katherine er et medium som er veldig omsorgsfullt. Hun vil det beste for alle. Ringer du henne vil du bli mottatt med den største empati og respekt. Hun er...

AnnaLEDIG Anna

Presentasjon kommer snart

AngelinaLEDIG Angelina

Angelina er en spådame som er spesialisert innen kjærlighet på spåtelefonen. La henne spå deg, vi garanterer at du vil føle deg bedre i...

Spennende artikler

Klarsynt Oslo

Klarsynt Oslo

Mangfold av klarsynt Oslo gir spennende muligheter til å utforske ny teknologi for økt forståelse av...
 
Døgnåpne spåtjenester

Døgnåpne spåtjenester

Personlige råd fra en erfaren klarsynt som arbeider med døgnåpne spåtjenester. Kanskje du også har...
 
Synske i Norge

Synske i Norge

Det er mange synske i Norge, og man kan finne gode synske i Norge på nettet. Bare bruk litt tid til å lese om de...
 
Seriøse klarsynte

Seriøse klarsynte

Som i alle bransjer finnes det både seriøse klarsynte og dessverre finnes det også ikke så seriøse...
 
 
 
 
820 97 123

Ved å bruke denne nettsiden samtykker du til bruken av cookies. Informasjon som samles inn av cookies kan inkludere hvor ofte du besøker nettsiden og fra hvilket land du surfer. Les mer

_